PROJECT SCHOOL VAN DE SMAAK

school van de smaak (50)

In het schooljaar 2014-2015 werkten de twee Daltonscholen samen het project “Dalton, school van de smaak!” uit. Dit project gebeurde in nauwe samenwerking met de stad Hasselt, aangezien Hasselt hoofdstad van de smaak is.

Samen met de kinderen organiseerde het Daltonteam allerlei activiteiten: de kinderen kookten op school, we leerden over de oorsprong van ons voedsel, we hadden het over tafeletiquette,… Ook onze Daltonouders maakten een belangrijk deel van dit project uit.

Verder gingen we ook op zoek naar het meest kindvriendelijke restaurant van Hasselt. Om een kindvriendelijk restaurant te zijn, moet niet enkel de omkadering, maar vooral ook het eten aangepast zijn. Een ruimere keuze dan spaghetti, een frikandel of vidé is iets waar veel ouders naar op zoek zijn. Deelnemende restaurants maakten zich bekend door hun deelnameformulier zichtbaar op te hangen. Bezoekende gezinnen konden na de maaltijd een wedstrijdformulier invullen.

Op 22 mei werd dit mooie project met een groot educatief voedselfeest afgesloten op het Dusartplein in Hasselt. Bovendien haalden onze kinderen daar een recordpoging “koken in groep met kinderen”. De wedstrijd van het meest kindvriendelijke restaurant in Hasselt werd uiteindelijk gewonnen door het Theatercafé aan het Cultureel Centrum  van Hasselt. Proficiat met deze overwinning en proficiat aan iedereen die zijn steentje aan dit mooie project heeft bijgedragen!

Bekijk hier alle foto’s van dit project!