PROJECT “OP WEG NAAR GELUK”

happiness

Op vrijdag 15 april kon iedereen na de schooluren terecht in Daltonschool 1 in Hasselt voor de tentoonstelling “Op weg naar geluk”. In de voorbije maanden hebben de kinderen en het Daltonteam samen intensief rond dit project gewerkt.

Op 20 maart 2015, een dag die door de Verenigde Naties werd uitgeroepen tot “Internationale Dag van Geluk”, werd Hasselt officieel de eerste “Stad van Geluk”. Voor Daltonschool 1 was dit de aanleiding om met de kinderen aan de slag te gaan en even stil te staan bij het thema “Geluk”. Om het thema vorm te geven werd er vertrokken van het boek “Geluk voor kinderen” van Leo Bormans. Er werd uitgebreid met jong en oud gediscussieerd en geredeneerd over wat geluk nu eigenlijk precies inhoudt. De kinderen lazen verhalen, knutselden hun eigen moodboards, bakten gelukskoekjes, namen interviews af bij de Hasselaars om te peilen naar hun geluk, enzovoort. Het resultaat van al deze activiteiten kon iedereen afgelopen vrijdag dan komen bewonderen tijdens de tentoonstelling “Op weg naar geluk”. De geluksambassadeurs van de derde graad zorgden ervoor dat alles vlotjes verliep. Verder waren zij ook verantwoordelijk voor het gelukswinkeltje. Hier werden allerlei zelfgemaakte spulletjes verkocht. De opbrengsten hiervan gingen integraal naar WWF. Dit allemaal op initiatief van onze kinderen. Iedereen die onze tentoonstelling kwam bezoeken ging alvast met een brede “smile” het weekend in!

Bekijk hier alle foto’s van dit mooie project.

Klavertjes zoeken in het gras! Wie heeft er geluk?

De derde graad neemt een interview af: waar word jij gelukkig van?

Knutselen voor ons gelukswinkeltje!