PROJECT DE GROOTE OORLOG

HASSELT

Hasseltse Daltonschool 1 herdenkt de Groote Oorlog

Foto Jerome Gielkens

Ook voor de leerlingen van Daltonschool 1 te Hasselt is 2014 het jaar waarin De Groote Oorlog van 14-18 wordt herdacht. De school zette tal van acties op touw om de kinderen de ervaringen van WOI te laten beleven. Zo kregen ze de kans om hun beleving te vertalen in beeldende werken. Dit resulteerde in een vernissage die te bewonderen viel in het Modemuseum van Hasselt. Met een ballonnenactie gaven de leerlingen alle bezoekers nog een boodschap mee. Ballonnen met een soldaatje aan bevestigd, werden aan één euro verkocht en daarna opgelaten. “Met deze actie willen we benadrukken dat de oorlog veel slachtoffers maakte. Velen vertrokken, weinigen keerden terug”, klinkt het. De opbrengst van de ballonnenverkoop gaat integraal naar ‘Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons’, die zich inzet voor het vernietigen en voorkomen van chemische wapens.

(ERS)