Anti-pestwedstrijd (D1 & D2)

Geen categorieReacties uitgeschakeld voor Anti-pestwedstrijd (D1 & D2)

In november 2018 zagen we online informatie over een wedstrijd, een anti-pestwedstrijd. Aangezien we hier zo intensief aan werken, was onze interesse onmiddellijk gewekt. We gingen ervoor! Op 22 februari kregen we het fantastische nieuws dat we de 2de prijs wonnen! Mechelen ging lopen met de eerste prijs. De tweede prijs werd toegereikt aan 9 andere scholen en dit hield een prijs van 500 euro in, te besteden aan het welzijn van de kinderen. Wij zijn de enige Limburgse school, die dit schooljaar met een prijs naar huis gingen.

In onze Daltonwerking gaan we zoveel mogelijk preventief te werk! We creëren een positief klas- en schoolklimaat door leuke activiteiten te organiseren doorheen het schooljaar. Sinds het schooljaar 2016 werken we met ons Bestbuddy-systeem. Dalton staat voor 3 pijlers, nl. verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en samenwerken. Ons Bestbuddy-systeem strookt volledig met deze visie. We zorgen voor elkaar. We hebben oog voor elkaar! De kinderen van het 6de leerjaar, die zich hiervoor geroepen voelen, vragen we om mee te draaien in onze anti-pestwerking. Ze motiveren waarom ze zich hiervoor kandidaat stellen. Als de kinderen een probleem hebben, zullen de kapiteins mee begeleiden en ondersteunen. De stap zetten naar kinderen van het 6de leerjaar, die ze ondertussen al goed kennen, is erg laagdrempelig. De meldingen van de kapiteins worden overlopen op de vergaderingen met de opperhoofden, dit zijn de verantwoordelijke leerkrachten en zorgcoördinator om het Bestbuddy-project te dragen in de school. Dit zijn ook de momenten dat de kinderen gecoacht worden in hun aanpak. Ze krijgen tips en tools in handen om hun aanpak bij te sturen. Als de problemen nog niet opgelost geraken, schrijven de kinderen een zorgvangertje en daar gaat de zorgcoördinator dan verder mee aan de slag. Dit kan in de vorm van een gesprek zijn, in de vorm van activiteiten, enz. Op deze manier proberen we er op ieder mogelijke manier te zijn voor onze kids! Onze kinderen moeten zich in de eerste plaats goed voelen op school!

Dorien Engelen, Zorgcoördinator Dalton 1 & Dalton 2, 3500 Hasselt

• Aankomende activiteiten

No Upcoming Events found!